Grillázs torta

10 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

tésztához

  • 8 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg mogyoró
  • 1 kiskanál fahéjból és 12 dkg cukorból készített karamell

töltelékhez

  • 25 dkg vaj
  • 20 + 12 dkg cukor
  • 1 dl víz

grillázshoz

  • 10 dkg mandula
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál ecet

Elkészítés

A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a darált mogyoróval összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kanállal a masszába keverjük. Végül a fahéjból és a 12 dkg cukorból karamellt készítünk, és ezt is óvatosan a masszába keverjük. Középső hőfokon 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk. A krémmel megtöltjük és kívül is bevonjuk vele.
Krém: A puha vajat elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd adjuk hozzá a 12 dkg cukorból készült karamellt, ezután a vízzel főzzük simára.
Grillázs: A cukrot kevés vízzel és az ecettel főzzük, míg el nem kezd színeződni. Belerakjuk az apróra vágott mandulát, majd olajos fémtálcára olajos nyújtófával 3 mm-nyire kinyújtjuk, majd míg forró, felszeleteljük és hajlítsuk olajos nyújtófára. Ezekkel az ívekkel rakjuk körül a tortát.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.